maanantai 21. tammikuuta 2013

Jäänmurtaja 18.-20.1.2013


L-SP:n vaeltajajaosto, tuo ahkerasti ahertavan vaeltajan arjen pelastaja, järjesti jo toista kertaa vain vaeltajille suunnatun viikonlopputapahtuman. Viime vuonna Seurapiirissä meitä Rakinaisia oli paikalla kaksi, tällä kertaa lähdettiin viiden hengen voimin valloittamaan Jäänmurtajaa.

Tapahtuma alkoi perjantaina TuMen kololta Turussa, jossa vietimme myös ekan yön. Ilta koostui toisiin tutustumisesta, merellisistä aktiviteeteista (bingo, karaoke, buffet yms). Saimme myös mystistä informaatiota lauantain iltaohjelmaan liittyen. Illan päätteeksi jotkut hyödynsivät vielä TuMelaisten kolota löytyviä saunomis- ja uintimahdollisuuksia. Vihdoin kömmimme makuupusseihin nukkumaan :)

Aamulla jouduimme valitettavasti hyvästelemään yön aikana kipeytyneen Iikun :( Aamupalan jälkeen oli reipas pakkaus ja siivous, jonka jälkeen mentiin ulos heivaamaan tavarat bussiin. Joku valopää oli kuitenkin pitänyt bussia yön yli sisätiloissa, ja tavaratilan luukkujen lukot olivat tietysti jäässä. Odottelimme ulkona -25 asteen pakkasessa uutta bussia saapuvaksi. Hetken näytti pahalta toisenkin bussin kanssa, mutta kuski sai onneksi luukut revittyä auki.

Päämäärämme oli Pansion sotasatama, ja matkan aikana saimme kattavan esittelyn reitistämme "laivan" keskusradion kautta: "katkoviivaa, katkoviivaa, katkoviivaa, bussipysäkki, valotolppa, katkoviivaa, katkoviivaa..." Perillä meidät käskettiin kolmiriviin, "kolme peräkkäin monta vierekkäin". Päivä koostui kolmesta pisteestä joita eri rivit kiersi eri järjestyksessä: EA:sta, joka sisälsi hypotermiaa, varpaanpaleltumia ja Anne-nukkeja, laivakierroksesta, jossa tutustuttiin öljyntorjunta-alukseen ja sen komentosillan hienoihin namikoihin ja viimeisenä muttei vähisimpänä yhtä lailla pelätystä ja odotetusta uinnista hyisen jäisessä meressä.

EA:n aiheena oli tosiaankin hypotermia ja kylmässä elvyttäminen. Muistiin jäänyttä mm: jos varpaat palelee kannattaa laittaa lisää villapaitoja päälle. Jos tämäkään ei auta, laita kaveri kärsimään ja tunge varpaasi hänen vatsaansa vasten. Kylmässä eloton ihminen voidaan pelastaa vielä yli tunnin kuluttua. Jatka siis elvyttämistä, paitsi jos tyyppi alkaa näyttää Öziltä. Coolmax-sukkia ei kannata käyttää pakkasella.

Huisii!
 Laivakierroksella saatiin laivakokilta lämmintä mehua, ja paatti oli myös itsessään ihanan lämpöinen <3 Solttupojat (Silakat) esittelivät venhosta ja sen komentosiltaa meille. Kahden ohjelmapisteen jälkeen vuorossa oli ruokailu varusmiesravintolassa. Valitettavasti varusmiehet söivät eri aikaan kuin me, mutta ruoka oli tosi hyvää ja vessajonot pitkiä. Jälkiruoaksi vielä mansikkakiisseliä ja vaniljakastiketta, paitsi laktoosivammaisilla oli kerrankin tuuria ja saatiin jätskiä :) Saatiin pöytäseuraksi Ahertajien vaeltajat, tosi mukavia ja en oo varmaan ennen oppinut noin paljon yhden lounaan aikana. Osataan nyt viittoa mm. Presidentti Sauli Niinistö.

Lounaan jälkeen palattiin takaisin Pansionrantaan, jossa vedettiin ylle oranssit pelastautumispuvut ja pienen briiffauksen jälkeen päästiin jääkylmään veteen kellumaan. Puvut piti tosi hyvin vettä, hanskoista ja kaulasta tuli vaan vähän läpi eikä siis tullu edes kylmä. Kaikki puvun sisään jäänyt ilma kannatteli uijaa meritähtiasennossa, ja harjoteltiin jäälle nousemista, kuviokelluntaa, yhteisuintia ja toisten lämmittämistä vedessä. Ihan liian äkkiä piti nousta ylös ja kuuman suihkun kautta ottamaan oranssit haalarit pois.

Pakkauduttiin takaisin bussiin ja lähdettiin kohti toisen yön yöpymispaikkaa Laitilassa. Majoittauduttiin, syötiin ja käytiin saunassa. Illalla vuorossa oli Murhamysteeri merellä, johon oltiin saatu ohjeet jo edellisenä iltana. Jokasella halukkaalla oli oma rooli, me esitettiin ainakin missikilpailijoita ja tarjoilijoita, lisäks oli avioparia, showtyttöä, laivan henkilökuntaa, pyyhepoikaa, draamakuningattaria ja kaiken maailman matkustajia. Jokainen sai henk. koht. ohjeet siitä miten oma roolihahmo pukeutuu, käyttäytyy, ketä tuntee, mitä juoruja tietää, mitä salaisuuksia pitää sisällään... Muita pystyi lahjomaan, omia intressejä piti ajaa ja tiettyjä to-do -listan asioita tehdä. Jossain kohtaa tapahtui murha, paikalle saapui poliisi ja kaikki olivat epäilyksen alaisia. Silloin sai avata alussa jaetun B-kirjekuoren, jossa oli lisäinformaatiota. Jollekulle selvisi myös tässä kohtaa, että hän oli murhaaja. Loppuaika jatkettiin uuden to-do -listan kanssa ja jokainen koitti selvittää murhaajaa. Poliisi esitti myös todisteet joita oli löytynyt. Osallistujat saivat äänestää parasta esiintymistä ja asua, jokainen myös arvasi murhaajan. Lopulta paljastettiin oikeat vastaukset, eikä KUKAAN tiennyt murhaajaa oikein! Pelailtiin vielä biljardia turnauksessa, kunnes Sanni pussitti kasipallon ja päästiin nukkumaan :)

Sanni vs. neljä äijää. Kuka vei?
Sunnuntaiaamuna käytiin läpi ajankäyttöä ja -suunnittelua ja tutustuttiin kahteen uuteen urheilulajiin, taekwondoon ja amerikkalaiseen jalkapalloon. Pakattiin, syötiin ja laskettiin lippu (koska se nostettiin?? Kellään ei ollut muistikuvaa tapahtuneesta.) ja suunnattiin takaisin Turkuun.


Oli jälleen kerran mahtava meininki ja onnistunut viikonloppu, kiitos staabille upeasta tapahtumasta! Tällasta ei ihan jokanen pääsekkään kokemaan, on taas jotain mitä hehkuttaa pöllämystyneille ei-partiolaiskavereille :D

-Kaisa

1 kommentti:

  1. Olisin kateudesta vihreä ellen olis käyttänyt mun vihreysvarastoa lauantaina. Olen siis vaan kade.

    VastaaPoista