maanantai 24. syyskuuta 2012

RoverMomentum - making a better world

It's all about guides and scouts making a better world and it starts right from your own doorstep when you get back home again. Imagine hundreds of RoverMomentum Projects around the Europe. Imagine the Impact. Imagine the Momentum!

RoverMomentum on jatkoa kesällä Suomen vallanneelle Roverway-leirille. Momentumin ideana on ottaa Roverway-fiilis, rauha ja rakkaus mukaansa leirin jälkeen ja viedä se omille kotikonnuille. Roverwayn poluilla yhtenä isona osana oli palvelutempaus, volunteering, ja meidän polulla käytiinkin niittämässä harvinaisten perhosten asuttamaa ketoa. RoverMomentum jatkaa vapaaehtoistyön ilosanomaa leirin jälkeen...

Meidän vartiomme, suuri ja kuuluisa Mörkö-vartio, suunnitteli leirin jälkeen toteutettavaksi projektiksi lisäilon viemistä TYKSin lastensairaalaan. Alunperin meinasimme kerätä myös leluja, pelejä ja kirjoja lasten käyttöön, mutta TYKSistä tuli tieto että kaapit pursuavat leikkikaluja :) He toivottivat meidät kuitenkin tervetulleeksi ja niin sovimme ajankohdaksi maanantain 17.9.

Ylioppilaskirjoitukset ym. turhuudet hieman rajoittivat osallistujamäärää, mutta neljä meistä pääsi kuitenkin paikalle maanantaina: kolme RaKiNaa ja yksi Auran Tyttöläistynyt Kirkkonummelainen mänkijä. TYKSin aulassa tapahtuneen alkupanikoinnin jälkeen jakauduimme kahtia ja lähdimme osastoille. Sairaalassahan ei tuo kuvaaminen ole sopivaa, joten yhtään kuvatodistetta ei päivästä saatu. Tehtiin kuitenkin tähtiputkia, ystävänauhoja, origameja... Aina siitä ei tosin tullut mitään, joillain lapsilla oli omat leikit kesken ja toisilla taas kovasti asiaa. Yksikin poika innostui puhua pulputtamaan kokonaisen tunnin :) Päivästä jäi hyvä mutta vähän sekava mieli, oli hassua palata koulun penkille suoraan sairaalasta.

Jonkunnäkönen raportointi aiheesta vielä väännetään, sen jälkeen on Roverway kokonaan, helt o hållet ja virallisesti ohi.

-Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti