torstai 13. syyskuuta 2012

Päivän hyvä työ

Moikku!

Alkusyksystä päätettiin, että tänään torstaina 13.9. mennään porukalla antamaan oma panoksemme yhteisen hyvän puolesta. Tällä kertaa kyse ei ollut nälkäpäiväkeräykseen osallistumisesta, vaikka itse siihenkin koulussa osallistuin, vaan tarkoituksena oli mennä koko Mansikkaponit-vartion voimin luovuttamaan verta.

Tempauksemme oli osa L-SP:n vaeltajien Aika Luovuttaa -kampanjaa, jossa haastettiin Lounais-Suomen vaeltajaikäiset mukaan verenluovutustalkoisiin. Haastoimme mukaan myös linen.Massiivinen "kaikki joukolla auttamaan" -projektimme kutistui lopulta viimeisen 24 tunnin aikana lähes olemattomiin. Kerrankin vaikutti siltä, että ponit olisivat lähteneet sankoin joukoin vaeltajajuttuihin mukaan, mutta lopulta mukaan lähtivät allekirjoittaneen Iikun lisäksi vain Emmi ja Sanni. Sanni oli mukana henkisenä tukena (ja syömässä...), joten me Emmin kanssa sitten täyteltiin vähän jännittyneinä tarvittavat laput, jonka jälkeen meidät vielä haastateltiin ja meiltä testattiin veriryhmä ja hemoglobiini. Sitten olikin aika ryhtyä luovutuspuuhiin! Emmiltä tämä operaatio sujui kuin tanssi ja hetkessä oli niin hyvää verta auttamaan hädässä olevaa, mutta mun kohdalla oltiin vähän jännän äärellä...

Istuin ihan iloisin mielin luovutustuolissa neula kädessä, mutta koska oon salaisesti vampyyri ja suonissani kiertää mehu niin verta ei vaan tullut riittävällä paineella pussiin. Sairaanhoitaja laittoi sidettä kireemmälle ja asetteli neulaa parempiin asentoihin, mutta koska mitään ei tapahtunut niin päätettiin suosiolla jättää käsi rauhaan ja koittaa joulukuussa. No mut sain sentään pinssin, rautatabletteja, ruokaa ja iloisen mielen siitä et ees yritin olla hyvä ihminen! Juotiin vähän mehua ja syötiin leipiä hyvän olon takaamiseksi samalla juoruillen.
Suunnattiin sitten vielä jatkamaan syömistä, vege-Sanni päätyi kasvispastaan ja me Emmin kanssa pihviin :)  Jutskailtiin ja nautittiin herkkuruuasta, jonka jälkeen otettiin suunta kohti raaka-Raisiota. Ehkä kolmen kuukauden päästä suuremmalla porukalla?

Terkuin,
Iikku

PS. Nyt kaikki luovutuskelpoiset ottavat itseään niskasta kiinni ja menevät omalla ajallaan luovuttamaan verta! Vinkkailkaa myös läheisille, että nyt vois olla aika luovuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti