torstai 12. heinäkuuta 2012

yöllisiä siivouksia

Joka kesän MustGo- tapahtuma RuisRock, joka järjestetään Turun Ruissalossa, sai tänä vuonna hieman erilaisen perspektiivin, kun lippukuntamme päätti kartuttaa mökkirahastoaan menemällä johtajaporukalla siivoamaan ruissikansan jälkiä YÖLLÄ. RaKiNa osallistui siivouksiin la-su ja su-ma välisinä öinä. Me vaeltajat lähdettiin innostuneina su-ma väliseen siivousrääkkiin.


Odotimme valtavaa roskamerta, jota päästäisiin suurinpiirtein "lumikolilla" siirtelemään paikasta A paikkaan B. Todellisuus nyt oli hieman erilainen.. Tässä siis pääpiirteittäin mitä tapahtui:

Kokoontuminen oli klo 2.50 Ruissalon hiekkakentällä, joten päätin ottaa itse pienet torkut aikasemmin illalla. Se ei sinänsä ollut kauheen järkevä ajatus, sillä sain avattua silmät kunnolla vasta, kun jo olin ajanut autolla tapaamispaikalle, josta me vaeltajat ( Sanni,Iikku, ja Kaisa) jatkoimme matkaa Ruissaloon URHEASTI pyöräillen (lue: harmitti kun muut tuli autolla). Myös neljäs vaeltajavartiomme jäsen Katri saapui paikalle, tosin autolla. Saatiin paikan päällä neonoranssit<3 liivit ja työhanskat sekä sekavaa ohjeistusta mistä kaikkialta pitäisi yön aikana saada siivottua. Sen verran ymmärrettiin, että joka ikinen pienen pienikin tupakantumppi pitäisi jokaisesta kiven kolosta ylös kaivaa. No se osoittautui hieman hankalammaksi mitä kuviteltiin, aamulla kiitti selkä kyyryssä kävelystä ja kädet tuoksui kuin kukkaset<3 Tai sitten ei...

Siivoukset kesti yhteensä klo 3.00-9.00, eli semmoset kuusi tuntia. Välissä oli leipä ja kahvitauko, naminami!
Työ ei itsessään ollut mitenkää hohdokasta, mutta oli se kyllä semmonen kokemus, mitä ihan jokainen ei pääse kokemaan! En ainakaan ite oo koskaan päässyt festarialuetta näkemään niin, että paikalla alle 20 ihmistä. Ja mikä sen mukavampaa aamuyön pikkutuntien viettoa kuin hyvässä seurassa. Juttu aina parani mitä väsyneimmiksi tultiin, paitsi Kaisalla joka melkeen nukahti pitäessään haravaa pystyssä :) Siihen lopputulokseen tultiin yhdessä mielin, että jos ens vuonna nähdään Ruississa jonkun heittävän tupakan tumpin maahan, niin vähintään syötetään se sille tai jotain muuta mukavaa ja iloista :) Mutta ainakin voidaan ylpeinä sanoa, että kyllä se Ruissalo jäi semmoseen kuntoon, että sinne kehtaa ensi vuonnakin hyvillä mielin mennä rokkailemaan! Ja ehkäpä nähdään taas kolmen aikaan yöllä haravat kädessä.. ikinä ei voi tietää ;)

Kesäisin ja väsynein tunnelmin, Sanni.

PS. aamulla käytiin vielä morottamassa Kaisan "Mansikka"ponia, kukkaa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti